Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
Visit Sponsor

Autor: 12:50 Zdrowie, Medycyna

Jakie są popularne rodzaje włoskich serów mozzarella

Od lat produkty włoskie oryginalne cieszą się ogromną popularnością w wielu krajach. Bierze się to z paru aspektów. Przede wszystkim wytwarzane są one wyłącznie z najlepszej jakości składników naturalnych. Receptury są przekazywane od wielu pokoleń, dzięki czemu zawsze smakują one doskonale.

W szczególności często wybierane są sery, w tym niezbędna w przypadku każdej pizzy mozzarella włoska. Tradycyjna mozzarella jest robiona z mleka krów pasących się na włoskich łąkach, ale są też gatunki, jakie wytwarza się z mleka na przykład bawołów. Mozzarellę bardzo łatwo rozpoznać, ma bowiem kształt płaskiej kulki o kilkucentymetrowej średnicy. Kulka taka jest biała i ma delikatną, miękką strukturę. Podobnie delikatnie smakuje, dzięki czemu sprawdza się doskonale zarówno na pizzy, jak też w formie dodatku do kanapek albo sałatek. Ale warto też się przyjrzeć jej pozostałym, nie mniej interesującym wersjom.

Przykładowo mozzarella burrata wygląda identycznie jak zwykła, lecz ma zawiera płyny, maślany środek. Jest to rezultatem sposobu jej wytwarzania, na którym jest dodawana niewielka ilość śmietany. I to właśnie dzięki śmietanie dostaje ona swój smak, któremu zawdzięcza także nazwę. Jeśli ktoś zechce skosztować czegoś wyrazistego, to dla niego świetnym rozwiązaniem będzie mozzarella buffala. Ten gatunek sera produkowany jest z mleka bawolego, które zawiera w sobie znacznie więcej tłuszczu, co daje lekko kwaskowy posmak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(Visited 1 times, 1 visits today)
Close